winkel ideeen
Blog

4x low-cost ideeën om je winkel op te laten vallen

Als je een winkelpand hebt, is het ontzettend belangrijk om voorbijgangers te laten weten dat je er bent. Een anoniem pand zonder visuele aantrekkingskracht trekt natuurlijk geen enkele bezoeker. En dat terwijl veel klandizie in een winkelstraat nog altijd komt van nietsvermoedende voorbijgangers, die gewoon even komen kijken! Een aantrekkelijk uitziend winkelpand laat klanten zich welkom voelen en vergroot de kans dat klanten je winkel binnenlopen, en misschien wel een aankoop doen. Hoe richt je de buitenkant van jouw winkel zo in dat het uitnodigt om binnen te komen kijken? Wij hebben 4 ideeën voor je!

Het begint bij zichtbaarheid

De basis is simpel: mensen die langs je winkelpand komen, moeten weten dat je bestaat. Dat begint met het laten zien je bedrijfsnaam (en -logo). Daarnaast moet de buitenkant van je pand de stijl van je bedrijf vertegenwoordigen, en de nieuwsgierigheid prikkelen van toevallige voorbijgangers. Er zijn verschillende manieren om dit te bereiken: wij lichten 4 budgetvriendelijke manieren voor je uit.

1) Spandoek met frame op je gevel

Een spandoek op je gevel kan verschillende doeleinden hebben. Misschien wil je het gebruiken om je bedrijfsnaam en -logo boven de ingang aan te brengen (handig als je het pand huurt!), of om een tijdelijke actie mee te promoten. Een spandoek is altijd betaalbaar, en is eenvoudig op maat te maken. Je kan zo groot gaan als je maar wil! Spandoeken zijn tegenwoordig te krijgen in vochtwerend en uv-werend materiaal: handig als je het voor langere tijd buiten wil laten hangen. Het blijft er altijd als nieuw uitzien!

2) Stoepborden: lok je klanten naar binnen

Met stoepborden trek je de aandacht van onoplettende voorbijgangers. Ze struikelen bijna letterlijk over jouw promoties en aanbiedingen! Je breidt als het ware het territorium van je winkel uit naar de stoep er vlak voor: een slimme manier om je zichtbaarheid te verhogen. Aan het einde van de dag verhuis je de stoepborden gewoon naar binnen: handig om diefstal te voorkomen. De meeste stoepborden zijn voorzien van een watervoet, waardoor ze ook met stevige wind niet omvallen.

3) Hang de vlag uit: vrolijke gevelvlaggen

Waar de vlag uithangt, is een reden voor een feestje! Dit gevoel breng je ook over op klanten als je werkt met gevelvlaggen. Makkelijk te bevestigen op een vlaggenmastje dat je op je gevel plaatst, en na winkelsluiting snel en eenvoudig binnen te halen. Gevelvlaggen geven kleur en sfeer! Breng je uitverkoop onder de aandacht, pronk met onderscheidingen die je als winkel hebt binnengehaald, of laat zien dat je reseller bent van een populair merk. De mogelijkheden met gevelvlaggen zijn eindeloos!

4) Wapperende beachflags op de stoep

Nog een manier om de stoep voor je winkelpand slim in te zetten: zet er beachflags op! Maar ook langs je parkeerplaats, of op andere overgebleven buitenruimte kun je beachflags plaatsen. Deze vlaggen op stok zijn een stuk hoger dan stoepborden, en wapperen vrolijk in de wind. Onmisbaar voor voorbijgangers, en ook van veraf al te zien!

Combineer meerdere beachflags met dezelfde print, of laat een enkele maken met een opvallende kleur en een uniek ontwerp. Zeker weten dat het de zichtbaarheid van je winkel verhoogt!

Hulp nodig met de aankleding van je pand?

Wil je direct aan de slag met één van deze ideeën, of ben je op zoek naar meer inspiratie voor de aankleding van je bedrijfspand? Roep dan de hulp in van één van de grootste specialisten op het gebied van gedrukt promotiemateriaal: Megavista. Ze hebben niet alleen de mooiste materialen, ze kunnen je naar wens ook helpen met een passend ontwerp, geheel in de stijl van jouw bedrijf. Met hun uitgebreide ervaring kunnen ze je helpen om de buitenkant van je bedrijfspand te laten schitteren!