alternatieven visgraat vloer
Bedrijven

3 voordelige alternatieven voor de traditionele visgraat vloer

Een visgraat vloer is iets waar veel mensen van dromen. Een prachtige houten vloer, gelegd in een uniek patroon, dat tegelijkertijd klasse en karakter in huis brengt: wie wil dat nou niet? Helaas zit er aan een echt visgraat parket een behoorlijk prijskaartje, dat lang niet iedereen kan betalen. Blijft die droom dan altijd een droom? Welnee! Er bestaan tegenwoordig ook heel veel betaalbare vloeren in een visgraatpatroon, waarmee je héél dicht in de buurt komt bij de uitstraling van een echte visgraat vloer. Klinkt je als muziek in de oren? Lees dan snel verder en ontdek wat er allemaal mogelijk is.

Visgraat vloeren: populairder dan ooit

Je kunt geen woonmagazine openslaan of je komt ze tegen: visgraat vloeren gaan tegenwoordig als warme broodjes over de toonbank. Het gedetailleerde patroon spreekt heel veel mensen aan, visgraat is te realiseren in veel verschillende houtpatronen, en de look die een visgraat vloer meebrengt is makkelijk te combineren binnen heel veel woonstijlen. Niet zo gek dus, dat dit type vloer zo populair is!

Als je een echt houten visgraat parket wil laten leggen, ben je al gauw zo’n 120 euro per m2 kwijt. Daarom worden er tegenwoordig ook veel alternatieven ontwikkeld van andere materialen, die veel betaalbaarder zijn. En soms nog onderhoudsvriendelijker zijn ook!

1) Visgraat laminaat

Visgraat laminaat is het voordeligste alternatief als je wel het kenmerkende zigzag patroon van een visgraat vloer wil, maar niet de hoge kosten. Een laminaat is makkelijk zelf te leggen: vaak klikken de vloerdelen met een handig klikpatroon in elkaar. En het is in ieder denkbaar patroon te verkrijgen! Wil je jouw vloer leggen in natte ruimte als de badkamer, toilet of bijkeuken? Dan is laminaat vaak minder geschikt: de meeste soorten zijn niet waterbestendig. En heb je vloerverwarming? Dan is het ook zoeken naar een visgraat laminaat dat hier goed mee combineert.

Een visgraat laminaatvloer kun je al aanschaffen vanaf 25-30 euro per m2.

+ Zeer voordelig – Vaak niet waterbestendig
+ Makkelijk te leggen – Vaak niet geschikt voor vloerverwarming
+ Looks van echt hout – Ondervloer nodig

2) Visgraat click pvc

Ook een pvc vloer kun je eenvoudig in een visgraatpatroon (laten) leggen. Pvc is geluiddempend, waterbestendig, combineert uitstekend met vloerverwarming en is ook nog eens in duizenden dessins te verkrijgen. De ideale vloer voor een druk gezinsleven! Het is natuurlijk geen echt hout, maar met moderne embossing-technieken komt het er wel verdomd dichtbij. Kies je voor een click pvc vloer in visgraatpatroon, dan kies je voor een vloer die makkelijk te leggen is door het slimme kliksysteem.

Een visgraat click pvc kun je al aanschaffen vanaf 35-40 euro per vierkante meter.

+ Betaalbaar – Geen echt hout
+ Realistische houtpatronen – Ondervloer nodig
+ Eenvoudig zelf te leggen
+ Water- en krasbestendig
+ Vloerverwarming-proof

3) Visgraat plak pvc

Naast visgraat click pvc bestaat er ook een variant die verlijmd gelegd wordt. Dit heet visgraat plak pvc. De stroken van deze visgraat zijn flexibel, zacht en dus nog geluiddempender dan de click-variant. Ook geeft visgraat plak pvc warmte goed door: ideaal als je met vloerverwarming werkt.

Visgraat plak pvc moet op een perfect geëgaliseerde ondergrond verlijmd worden, en moet bijzonder nauwkeurig gelegd worden. Hoewel de aanschafkosten van deze vloer dus relatief laag zijn, doe je er goed aan om ook wat budget te reserveren voor de hulp van een professionele vloerenlegger. Alleen zo krijg je een mooi eindresultaat!

Vanaf 25-35 euro per m2 koop je al een visgraat plak pvc vloer.

+ Voordelig in aanschaf – Hulp nodig van een vloerenlegger
+ Strak en naadloos te leggen – Perfect egale vloer nodig als ondergrond
+ Realistische houtpatronen – Geen echt hout
+ Perfect met vloerverwarming
+ Zonder ondervloer te leggen

Jouw adres voor een voordelige visgraat vloer

Weet jij al welke visgraat vloer er bij jou komt te liggen? Dan hoef je hem alleen nog maar aan te schaffen en ermee aan de slag te gaan! Of je laat hem leggen door een professional. Goed om te weten: ook op de aanschaf van de verschillende visgraat vloeren kan je nog aardig besparen door slim in te kopen. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje in het assortiment van Onlinevloershop!

Hier vind je tal van visgraat vloeren tegen gegarandeerd de laagste prijs. Ze hebben al duizenden klanten aan een nieuwe vloer geholpen, en kunnen jouw vloer vaak uit eigen voorraad leveren. Dat betekent dat je er dezelfde week nog mee aan de slag kunt!