Zelfgemaakte knoflooksaus met yoghurt

knoflooksaus

De schappen van de supermarkt staan vol met sauzen in allerlei soorten, vormen en maten. Maar het is vaak net zo makkelijk én veel lekkerder om zelf een sausje in elkaar te zetten. Eerder maakte ik al een eenvoudige pepersaus en deelde ik een basisrecept voor mayonaise. Vandaag een zelfgemaakte knoflooksaus waarbij de basis is gemaakt van Griekse yoghurt.

Hoeveel tijd kost het?

5 á 10 minuten

Dit heb je nodig (voor 1 bakje):

– 4 eetlepels Griekse yoghurt
– 2 teentjes knoflook
– zout en peper
– verse bieslook
– verse peterselie

En zo maak je het

1. Snij de teentjes knoflook zeer fijn, gebruik geen knoflookpers. Meng vervolgens de Griekse yoghurt met de gesneden knoflook in een kommetje en breng deze op smaak met wat verse peper en zout.

2. Snij de bieslook en garneer dit over de saus heen. Maak het geheel af met een plukje peterselie on top. Je kunt de saus het best bewaren in de koelkast tot je deze serveert. De saus doet het erg goed bij vleesgerechten en gebakken aardappeltjes.

in Diner, Feestje?
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts