Yoghurtcake met blauwe bessen

Yoghurtcake

Dit weekend heb ik een cake gebakken met een bijzondere smaak. Deze yoghurtcake met blauwe bessen is namelijk niet zo zwaar en vet als een gewone cake, maar smaakt juist extra fris! En het mooie van alles is dat dit letterlijk ‘a piece of cake’ is om te maken. Heerlijk dus als je visite krijgt en even snel een zoetigheidje bij de koffie wilt hebben!

Hoeveel tijd kost het?

20 minuten bereiden + 1 uur in de oven

Dit heb je nodig (voor 1 cake):

– 175gr Griekse yoghurt
– 210gr suiker
– 3 eieren
– 1/2 theelepel vanille extract
– 80ml olijfolie
– 200gr zelfrijzend bakmeel
– een snufje zout
– 150gr blauwe bessen

Dit heb je nodig voor de topping:

– 200 gram gezeefde poedersuiker
– een kannetje water
– handje blauwe bessen

En zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Bestuif de vorm met bloem.

2. Mix in een grote kom de Griekse yoghurt, suiker, eieren, vanille extract en olijfolie samen tot een glad geheel. Vervolgens spatel je het zelfrijzend bakmeel en een snufje zout door het beslag.

3. Als alles goed gemengd is, schep je voorzichtig de blauwe bessen erbij. Giet het beslag in de ingevette cakevorm.

4. Bak de cake in de oven in ongeveer 60 minuten goudbruin en gaar. Controleer de gaarheid door met een prikker in het midden van de cake te prikken, als deze er schoon uitkomt is de cake gaar.

5. Voor de topping zeef je de poedersuiker in een schone kom. Voeg beetje bij beetje het water toe tot er een mooi dik en glad papje ontstaat. Jij bepaalt zelf hoe dik je de glazuur maakt, let wel op dat die niet te dun blijft!

7. Zorg dat de cake goed afgekoeld is voor je deze gaat versieren. Verdeel een handje blauwe bessen over het glazuur als deze nog zacht is. Het glazuur moet nu ongeveer anderhalf uur uitharden.

De yoghurtcake met blauwe bessen is nu klaar. Geniet lekker van de frisse smaak!

in Zoet
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts