Winterse koekjes met kaneel en kruidnagel

Winterse koekjes

Koekenbakkers opgelet: Hier een verrassend lekker recept voor winterse koekjes met kaneel, kruidnagel en stroop. Gekke combinatie? Dat dacht ik eerst ook, maar het eindresultaat was goed geslaagd. Binnen no time waren ze op .. Ik ga ze denk ik snel weer bakken <3

Koekjes bakken werkt voor mij een soort van rustgevend. Lekker kneuterig een bal deeg draaien en vervolgens als ze in de oven staan om gebakken te worden, drink ik rustig een kopje thee. Door de specerijen die in dit recept verwerkt zijn gaat je keuken heerlijk ruiken! Ik heb overigens kruiden van Verstegen gebruikt (ja waar je halve keukenkastje mee volstaat waarschijnlijk). Een paar weken terug heb ik wat winterse kruiden ontvangen en daar maakte ik eerder deze herfstcake met appel, peer en speculaaskruiden al mee.

Dit heb je nodig (voor 16 á 20 koekjes):

– 300 gram zelfrijzend bakmeel
– 175 gram roomboter
– 75 gram rietsuiker
– 100 ml (kandij)stroop
– 3 eieren
– 2 theelepels kaneel
– 1 theelepel gemalen kruidnagel
– een snufje zout

En zo maak je het:

1. Meng in een grote kom voorzichtig de roomboter, het bakmeel, de stroop en de eidooiers door elkaar. Wanneer het deeg een gladde massa vormt, voeg je de rietsuiker toe. Kneed het stevig door.

2. Voeg naar smaak een snufje zout, de kaneel en de gemalen kruidnagel toe. Dek vervolgens de kom af met een theedoek en plaats deze minstens een uur in de koelkast zodat het kan rijzen.

3. Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een bakplaat in en vorm hierop platte hoopjes deeg. Bak de koekjes in ongeveer 20 à 25 minuten goudbruin en gaar. Laat de winterse koekjes afkoelen voor je ze serveert.

in Zoet
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts