Wiedewietsaus: Mayo met een vleugje cannabis

wiedewietsaus

De pop-up burgerbar van Ter Marsch & Co in Amsterdam bestaat een jaar en dat wordt gevierd. Het befaamde burgerconcept uit Rotterdam werd vorig jaar succesvol op de Amsterdamse markt gelanceerd en werd bekroond met de titel ‘Beste Burgerbar van Amsterdam’. Om dit jubileum te vieren, is een speciale saus ontwikkeld voor op de hamburger en bij de frietjes met de naam Wiedewietsaus. De saus is gemaakt op basis van biologische cannabis en is een ode aan Amsterdam en de Hollandse wietcultuur. Wat begon als een 1 april grap, wordt nu toch écht werkelijkheid!

Ter Marsch & Co in Amsterdam

Het burgerconcept Ter Marsch & Co werd gelanceerd in Rotterdam waar het al spoedig een goede naam en faam kreeg. De ondernemers werden door Hotel NH Carlton Amsterdam opgemerkt en benaderd om het succesvolle concept als pop-up te implementeren in het voormalige hotel-restaurant op de hoek van de Vijzelstraat en De Bloemenmarkt. Inmiddels bestaat Ter Marsch & Co Amsterdam een jaar en heeft zij een grote schare burgerfans. Dit wilden de ondernemers niet ongemerkt aan zich voorbij laten gaan en lanceerden een speciale Wiedewietsaus om dit te vieren.

Wiedewietsaus

“De Wiedewietsaus is gemaakt op basis van cannabis en is een ode aan Amsterdam”, verteld chefkok en culinair brein Olaf Oldenburg. “We hebben ons laten inspireren door de Hollandse wietcultuur en de opkomst van superfood. De hennepplant is namelijk van doorslaggevend belang geweest voor de mensheid voor duizenden jaren. Niet alleen is de plant gebruikt als genotsmiddel door onze voorouders, maar cannabis zaden bleken ook een voedzame bron van voedsel door de eeuwen heen.

Rauwe cannabis bladeren worden tevens steeds meer gebruikt in huishoudens en geven een unieke smaak aan dressings en pesto’s. Ook hebben supermarkten in de afgelopen tien jaar een toestroom van hennep voedingsproducten gezien. Met goede reden ook; hennep zit vol met essentiële voedingsstoffen.”

“De cannabissaus van de familie Ter Marsch is een verrassend sausje op mayonaisebasis met biologische rauwe cannabis die goed combineert met onze burgers en frietjes. De saus is vrij van conserveringsmiddelen, kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen en dus helemaal puur natuur; super relaxt.”

De Wiedewietsaus proberen?

Vanaf half april is deze saus exclusief bij de drie horecazaken van Ter Marsch verkrijgbaar. De saus wordt geserveerd in het restaurant en wordt tevens verkocht als ‘to go’.

in Nieuws
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts