Wentelteefjes bakken als een baas

Wentelteefjes zijn echt rete-populair in de ontbijtscene, al eet ik ze meestal als lunch. Lang, lang geleden gooide men geen voedsel weg, daarom was het de gewoonte om oud – maar nog niet beschimmeld – brood weer eetbaar te maken door middel van dit recept. Tegenwoordig wordt het niet vaak meer om deze reden gemaakt, maar omdat het gewoon hartstikke lekker is.

Er zijn vele variaties op wentelteefjes te verzinnen. Ik hou van de basic variant, maar dan wel zoals mijn moeder ze altijd maakt. Wij houden thuis van lekker zachte wentelteefjes, daarom gaat er een flinke sloot melk in. De korsten van het brood laten we lekker zitten, die zijn gezond toch? Check hieronder het recept en zet snel dit lekkere ontbijt (of lunch) op tafel.

Hoeveel tijd kost het?
10 minuten

Dit heb je nodig (voor 8 broodjes):
– 8 sneetjes (wit casino) brood
– 500ml melk
– 50gr suiker
– 2 ei
– 1 theelepel kaneel
– roomboter

En zo maak je het:
1. Klop met een garde de melk, suiker en kaneel in een grote kom tot een het gemengd is. Voeg vervolgens een voor een de eieren toe en klop even goed door tot het een glad mengsel is.

2. Leg de sneetjes brood in de grote kom en laat het melkmengsel even goed intrekken.

3. Verhit een beetje boter in de koekenpan. Bak de wentelteefjes een voor een goudbruin in ongeveer twee minuten, halverwege even keren. Als je een grote pan hebt, kun je er ook twee of drie tegelijk bakken. Denk erom dat je het niet te lang bakt, anders worden ze zwart. En voeg steeds even nieuwe boter toe als je er nieuwe broodjes inlegd.

4. Als je dacht dat we al genoeg suiker hadden toegevoegd, think again! Ik serveer de wentelteefjes bestuifd met wat poedersuiker, of met kristalsuiker (die doet het ook altijd goed)!

in Lunch, Ontbijt
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts

2 thoughts on “Wentelteefjes bakken als een baas”

  1. Henk Balk says

    Bakken van suikerbrood i.p.v. gewoon witbrood is ook heel lekker.

  2. Alex van Amersfoort
    Alex van Amersfoortavanamersfoort says

    Dat klinkt als een goede tip Henk! Ik ga het onthouden en snel is proberen. Thnx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *