TV-tip: Wijnwijs binnen een uur met Corria Houthuizen

Corria Houthuizen

Een aantal weken terug vond voor het eerst in de Nederlandse televisiegeschiedenis een ‘live’ wijnproeverij plaats bij 24Kitchen. Wij zaten enthousiast met ons wijnpakket van MontGras en een flinke lading hapjes klaar op de bank om mee te proeven. Onder begeleiding van wijndeskundige Corria Houthuizen leerden we weer wat extra’s over wijnen én de combinatie met onder andere chocolade, citroen en kaas. Heb je deze avond gemist? Geen probleem! Je kunt het terugkijken op de website van 24Kitchen.

Proeverij bij je thuis
Jouw huiskamer dient als proeflokaal. Dus heb je het wijnpakket in huis, dan is het tijd om vrienden, familie of andere wijnliefhebbers bij jou thuis uit te nodigen. Met 24Kitchen leer je hoe je wijnen kunt proeven, wat het verschil is tussen de wijnen, hoe je smaakcombinaties kunt testen en doe je mee met bijzondere smaaktesten.

Dat wijn heerlijk is weten de meesten van ons wel, maar weet je ook waarom? In de 24Kitchen Wijnproeverij maakt onze ‘Wine Wonder Woman’ Corria Houthuizen je wijnwijs in een uur. Ook geeft Corria antwoord op een aantal prangende wijnvragen. Is een wijn zonder kurk kwalitatief wel goed? Hoe voorkom je rode tanden bij rode wijn? Hoe bewaar ik rode wijn langer?

Boodschappenlijstje; dit heb je nodig
Dus, haal een paar wijnen in huis (Sauvignon Blanc, Chardonnay, Pinot Noir en Cabernet Sauvignon), regel de hapjes (melkchocolade, pure chocolade, citroen, pittige nootjes en jonge kaas) en nodig vooral veel vrienden uit om lekker plaats te nemen achter de tv en deze aflevering van 24Kitchen terug te kijken.

Corria Houthuizen wijnproeverij 24kitchen

in Tips, Wijn
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *