Tomorrow’s Meatball: de toekomst van eten

meatball

Van een lekkere gehaktbal houden wij wel! En met ons nog veel andere mensen. Zo ook deze onderzoekers (of kunstenaars?) die het visuele project ‘Tomorrow’s Meatball’ hebben opgezet, waarin zij onderzoeken op wat voor manieren wij in de niet zo verre toekomst ons eten kunnen gaan nuttigen. Zal het urban farming worden op de top van je appartementencomplex of komt ons eten straks vers uit de printer rollen?

Met oog voor alternatieve ingrediënten en rekening houdend met technologische innovaties toveren ze bij SPACE10 een aantal culinaire hoogstandjes op tafel. Het meatball menu is best divers, van de Artificial Meatball (gemaakt in een labaratorium!) tot de Urban Farmer’s Ball (100% verse lokale producten). De allerleukste variant vind ik zelf de 3D Printed Ball, waarbij volledig 3D geprint van proteïnen uit algen of insecten (jaja future food) een maaltijd ontstaat. Fantastisch toch?!

Meer lezen over dit toffe project en de foto’s in hoge resolutie bekijken doe je op deze website.

meatball

meatball

Photo by Lukas Renlund

in Nieuws
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts