Smoothie met banaan en bosvruchten

smoothie met banaan

Vandaag start ik mijn dag met deze heerlijke smoothie met banaan en bosvruchten. In een handomdraai, of eigenlijk met een paar keer draaien van de blender, heb je deze smoothie al in elkaar zitten. Wat ik lekker aan deze variant vind is het zoetige van de bosvruchten en het frisse van de yoghurt.

Vorige week maakte ik ook een smoothie, namelijk met bosbessen, frambozen en munt. Bekijk het recept van deze smoothie hier.

Hoeveel tijd kost het?

10 minuten

Dit heb je nodig (voor 1 persoon):

– 50ml cassis
– 100ml yoghurt
– 1 eetlepel bosvruchtensiroop
– 1 banaan
– 100gr bosvruchten

En zo maak je het:

1. Voeg de yoghurt en de cassis samen in de blender. Voeg dan de bosvruchtensiroop, de banaan en de bosvruchten toe. Meng geheel in de blender goed tot er een dikke drank ontstaat.

2. Schenk de smoothie nu in een groot mooi glas en zet er een rietje in. Wacht heel even met serveren. De smoothie verliest dan iets van de kou, waardoor de smaken beter tot hun recht komen.

De smoothie met banaan en bosvruchten is heerlijk om je dag mee te starten, maar kan ook zeker prima als tussendoortje!

in Ontbijt
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts