Een simpele en snelle milkshake met karamel

milkshake met karamel

De laatste tijd maak ik vaak smoothies, maar vandaag nu het zo lekker warm is ga ik voor een milkshake. En niet zomaar eentje, want deze caloriebom is een feestje om te maken, serveren en op te drinken! Deze milkshake met karamel is in een handomdraai klaar en super simpel om te maken. Cheers!

Hoeveel tijd kost het?

5 á 10 minuten

Dit heb je nodig (voor 1 persoon):

– 3 bollen (vanille-)roomijs
– 100ml melk
– 100gr suiker
– 3 eetlepels water
– slagroom

En zo maak je het:

1. Vul een pannetje met water en suiker. Zet de pan op laag vuur en roer even goed door tot het gemengd is. Laat het water/suikermengsel voor ongeveer 5 minuten staan zonder te roeren.

2. Als de suiker wat bruiner wordt, klop je het geheel goed door met een garde. Denk erom dat de suiker niet verbrand. Als de kleur iets donkerder wordt haal je de pan van het vuur.

3. Voeg 3 bollen roomijs samen met de melk in de blender. Voeg hier nu 2 eetlepels van de zelfgemaakte karamel bij. Laat de blender even zijn werk doen tot het geheel goed gemengd is.

4. Giet de milkshake met karamel in een mooi glas. Top het geheel af met een flinke dot slagroom en garneer met wat karamel.

Cheers, je zomerse milkshake met karamel is klaar om gedronken te worden!

in Zoet
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts