Roerei met gerookte zalm en bieslook

Roerei

Wij hebben altijd wel eieren in huis en in het weekend vind ik het dan heerlijk om daar een uitgebreid ontbijt mee te maken. Van een gekookt eitje en omelet tot Eggs in a basket; het passeert bij ons regelmatig op zondagochtend de revue. Vandaag maak ik een roerei met zalm en bieslook. Ik heb dit onlangs buiten de deur ergens gegeten en dacht bij mijzelf: ‘Dat kan ik ook!’. Natuurlijk want in een roerei zit weinig moeilijkheid, het is alleen de manier hoe je het presenteert!

Dus naast een roerei, vind je vandaag op mijn bord ook nog heerlijke gerookte zalm met wat bieslook en een paar sneetjes geroosterd stokboord. Een perfect ontbijtgerechtje om indruk te maken op je vriend(in)!

Hoeveel tijd kost het?

10 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– 8 eieren
– 200gr gerookte zalm
– 10ml melk
– olijfolie
– bieslook
– 1 stokbrood
– verse zwarte peper

En zo maak je het:

1. Snij de zalm in reepjes en klop vervolgens de eieren, samen met de melk, los in een kom.

2. Snij het stokbrood in sneetjes en rooster deze even kort onder de grill, zodat deze mooi bruin en knapperig wordt.

3. Verhit ondertussen een scheutje olijfolie in een koekenpan. Laat het melk-/eimengsel al roerend stollen tot er een mooi roerei ontstaat.

4. Presenteer de zalm, het roerei en het stokbrood mooi op één bord. Bestrooi het gerechtje met wat gesneden bieslook en met zwarte peper.

in Ontbijt
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts