Power ontbijtje: havermout met banaan, kaneel en krenten

Sinds de ontdekking van het boek ‘Havermoutje‘, eet ik geregeld leuke variaties met havermout als ontbijt. Laatst maakte ik dit recept al, afkomstig van het Instagramaccount van @Havermoutje. Nu heb ik zelf een lichte variatie gemaakt (woehoe!), door enkel de appel door een banaan te vervangen. Niet heel creatief, i know, maar wel super lekker! Check het onderstaande recept voor een gezond power ontbijtje.

Hoeveel tijd kost het?
5 minuten

Dit heb je nodig (voor 1 kom)
– 200ml melk
– 50gr havermout
– 2/3 banaan, gesneden in plakjes
– een handje krenten
– 1 theelepel kaneel

En zo maak je het:
1. Voeg de melk, havermout, banaan, krenten en kaneel samen in een steelpannetje.
2. Zet vervolgens het vuur op, en kook het geheel een paar minuten. Roer ondertussen wel goed door.
3. En gaan met die banaan; eetsmakelijk!

in Ontbijt
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *