Power breakfast: kokosmelk met havermout en chocolade

We zijn niet allemaal Rens Kroes die het ene #healthylife ontbijtje na het andere weet te bedenken. Toch is het af en toe lekker als je wat inspiratie hebt om een gezond en stevig ontbijt neer te zetten. Gewoon, zomaar, om de dag lekker mee te starten. Ik kreeg onlangs de nieuwe biologische kokosmelk van Fair Trade Original toegestuurd en heb daar mijn eigen power breakfast mee gemaakt. Ik denk dat Rens stiekem jaloers gaat zijn om dit lekkere receptje!

Hoeveel tijd kost het?
10 minuten

Dit heb je nodig (voor 1 persoon):
– 150ml kokosmelk (Fair Trade Original! đŸ™‚ )
– 50gr havermout
– 2 eetlepels geraspte kokos
– 2 eetlepels geraspte chocolade
– een mespuntje zout

En zo maak je het:
1. Doe de havermout met de kokosmelk en een mespuntje zout in een pannetje en breng het aan de kook.
2. Laat het voor 2 Ă¡ 3 minuten zachtjes doorkoken tot het een mooie dikte heeft en de havermout gaar is. Mocht het te dik worden, doe er dan een scheutje water bij.
3. Haal het pannetje van het vuur en roer 1 eetlepel kokos en 1 eetlepel chocolade erdoor.
4. Giet het geheel in een schaaltje. Bestrooi het vervolgens met het restje kokos en chocolade. Gelijk eten anders dikt het in!

in Ontbijt
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of Ă©Ă©n grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *