Heerlijk pittige hapjes bij Knofi in Berlijn

Knofi Berlijn

Een snelle hap in Berlijn is natuurlijk zo gevonden, maar vaak zijn de tentjes waarvan je helemaal niet verwacht dat je er lekker kan zitten, juist het leukst om even te blijven hangen. Knofi is er daar één van. Het entree aan de Bergmannstraße nodigt je sowieso al uit om eens naar binnen te stappen en de heerlijke Mediterraanse geuren op te snuiven.

Echter loop je recht tegen een enorme toonbank aan waarin allerlei hapjes en ‘Knofetti’ (daar kom ik zo op terug) tentoongesteld worden. Niet de eerste plek waar je dus verwacht een uitgebreid diner te kunnen hebben, maar laat je niet misleiden: bij Knofi kun je heerlijk tafelen. Op de kaart staan meerdere heerlijke Turkse gerechten, maar het leukst zijn de ‘Knofetti’: kleine schaaltjes met bijvoorbeeld rode bietenmousse en inktvisjes, of gyros met een pittig salsa, of gevulde paprika’s en aubergines… Je kan er helemaal los ingaan. Knofi Berlijn wordt dan wel gerund door een familie die (begrijpelijk genoeg) na een heel lange dag eigenlijk nog weinig zin heeft te lachen naar de bezoeker, maar goed, als je je daar net als ik vrij weinig van aantrekt, moet je ze toch eens gaan bezoeken: koken kunnen ze namelijk als geen ander. Een heel goede tip als je van de Mediterraanse keuken houdt!

Knofi Feinkost
Bergmannstraße 98
Berlin (u7: Gneisenaustraße)

Knofi BerlijnKnofi Berlijn Knofi Berlijn

 

in Kookslaaf in Berlijn, Travel
Shanice
Doet speciaal voor jou - en vooruit, ook een beetje voor haarzelf - verslag vanuit Berlijn, omdat ze daar haar master volgt. Verwacht daarom de beste do's en 'absolutely-don'ts' van de Duitse hoofdstad en een hoop lekkere, makkelijke en budgettaire maaltijden. Heeft een haast maniakale voorliefde voor de Japanse en Italiaanse keuken, vis (rauw, gestoomd, gebakken, gegrild, gepocheerd), diervriendelijke producten, wijn en alles wat slurpbaar is (oftewel pasta en noedels).

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *