Pannenkoeken met spinazie, rucola en cherrytomaatjes

Pannenkoeken met spinazie

First of all; ik hou normaal niet zo van hartige pannenkoeken. Doe mij maar lekker pannenkoeken met stroop of American Pancakes. Toch draai ik mijn hand er niet voor om, om zo nu en dan iets nieuws te proberen. Vandaag ga ik aan de slag met pannenkoeken met spinazie, rucola en cherrytomaatjes!

Onlangs heb ik iets nieuws van Iglo mogen ontvangen, namelijk spinazie met Alpro. Voor mij een mooie aanleiding met dit product pannenkoeken met spinazie op tafel te zetten!

Hoeveel tijd kost het?

40 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– 400gr Iglo Spinazie met Alpro
– 250gr bloem
– 300ml melk
– 4 eieren
– 40gr roomboter
– 150gr cherrytomaatjes
– 1 teentje knoflook
– 425ml maïs (1 blikje)
– 6-8 eetlepels olijfolie
– 100gr rucola
– 2 tomaten
– 1 ui
– 25gr instant havervlokken
– 2 eetlepels azijn
– peper en zout

En zo maak je het:

1. Klop de bloem, eieren, melk en roomboter met de mixer in ongeveer 4 minuten op tot een glad beslag. Breng op smaak met een snufje zout en laat deze 15 minuten staan.

2. Was ondertussen de rucola en zwier droog. Was de cherrytomaatjes, wrijf droog en snijd in vieren (of halveer ze eenvoudig met deze lifehack). Doe hetzelfde met de grotere tomaten en verwijder daarna de pitjes. Snij de stukjes tomaat nu in blokjes.

3. Giet de maïs af en laat uitlekken. Pel de ui en snij deze fijn. Pel de knoflook en hak deze fijn.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan. Stoof de ui en knoflook vervolgens glazig aan. Voeg de diepgevroren Spinazie met Alpro toe en laat afgedekt op een middelhoog vuur staan. Laat voor ongeveer 2 minuten koken en roer regelmatig.

5. Verhit ondertussen 2 á 3 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak daarin 4 grote pannenkoeken aan beide zijden goudgeel. Houd de pannenkoeken warm.

6. Roer de azijn, zout en peper in een slakom met 2 á 3 eetlepels olie. Voeg de rucola en cherrytomaatjes toe. Roer de tomatenblokjes (op enkele na voor de garnering) en maïs onder de spinazie en verhit. Roer de havervlokken eronder. Leg de spinazievulling op een helft van de pannenkoek, klap de andere helft dicht. Bestrooi met de overgebleven tomatenblokjes. Serveer de pannenkoeken met spinazie apart met de sla.

in Diner
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts