Luchtige Amerikaanse pannenkoekjes met zwarte bessen

Een echt typisch Amerikaans ontbijtje: luchtige American Pancakes met zwarte bessen of stroop. Goed ontbijten is belangrijk hoor je wel regelmatig, nou met dit ontbijt krijg je in ieder geval genoeg calorieën binnen. En daarbij is het ook nog eens ontzettend lekker.

Hoeveel tijd kost het?
20 minuten

Dit heb je nodig:
– 200gr zelfrijzend bakmeel
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 ei
– 300 ml melk
– 3 eetlepels zonnebloemolie
– 150 g bosbessen
– zonnebloemolie om in te bakken

En zo maak je het:
1. Meng het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en een snufje zout met een vork in een kom.
2. Klop vervolgens het ei door de melk met een mixer. Maak een kuiltje in het droge mengsel en giet er kloppend met de mixer het melk-eimengsel in. Maak een dik en glad beslag.
3. Klop de 3 eetlepels olie door het beslag en schep daarna de helft van de bosbessen er voorzichtig doorheen.
4. Verhit een theelepel olie in een pan met anti-aanbaklaag. Doe een grote eetlepel beslag in de pan om een pannenkoek te maken met een diameter van ongeveer 7,5 cm. Maak er 3 of 4 tegelijk. Laat de pannenkoekjes ongeveer 3 minuten bakken totdat er kleine bubbeltjes verschijnen aan het oppervlak. Draai ze om en bak ze nog 2-3 minuten totdat ze goudbruin zijn.
3. Dek de pannenkoekjes af om ze warm te houden terwijl je de rest bakt. Serveer ze met stroop en met de andere helft van de bosbessen.

in Ontbijt
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *