Lifehack #23: Een avocado in 10 minuten rijp maken

avocado

Avocado: een van de meest vreemde maar tegelijkertijd meest fantastische producten die moeder Aarde ons gegeven heeft. God, wat is dat lekker als je het uitprakt op een stuk brood. Met een tomaatje erbij. En bijvoorbeeld een gesnipperd uitje of een teentje knoflook, wat peper en zout en een beetje citroen. Ja. Ik krijg ook alweer trek.

Maar soms koop je wel eens een avocado die gewoon nog totaal niet rijp is. En voor je het ding kan prakken, moet ie natuurlijk wel zo zacht als boter zijn. Wachten is dan vaak geen optie want je wilt uiteraard niet hoeven te wachten voor je een broodje of salade met avocado kan nuttigen, maar hoe zorg je ervoor dat het rijpingsproces van het ding dan versnelt? Daar zijn enkele testen over verschenen, waarvan de volgende bizarre truc nog het beste blijkt te werken. Het enige wat je nodig hebt is aluminiumfolie waarin je de avocado stevig wikkelt en een oven, waarin je de vrucht voor 10-15 minuten in lage stand (90 graden ongeveer) laat opwarmen. En ja, hij zal dan significant zachter en beter de behandelen zijn. De hack is al door vele mensen geprobeerd en iedereen is er bijzonder over te spreken. Helaas heb ik hier een fijne groenteboer die altijd rijpe avocado’s verkoopt, anders had ik het ding ook ongetwijfeld in de folie staan wikkelen. Fantastische tip, mits je het niet erg vindt als de vrucht een beetje warm aanvoelt aan de buitenrandjes. Maar nood breekt wet.

 

in Lifehacks
Shanice
Doet speciaal voor jou - en vooruit, ook een beetje voor haarzelf - verslag vanuit Berlijn, omdat ze daar haar master volgt. Verwacht daarom de beste do's en 'absolutely-don'ts' van de Duitse hoofdstad en een hoop lekkere, makkelijke en budgettaire maaltijden. Heeft een haast maniakale voorliefde voor de Japanse en Italiaanse keuken, vis (rauw, gestoomd, gebakken, gegrild, gepocheerd), diervriendelijke producten, wijn en alles wat slurpbaar is (oftewel pasta en noedels).

Related Posts