Italiaanse stamppot van spinazie, gorgonzola en chorizo

Italiaanse stamppot

Gister maakte mijn moeder deze heerlijke Italiaanse stamppot van spinazie, gorgonzola, pesto en chorizo. Hartstikke origineel, want dit had ik dus echt nog nooit gegeten! De combinatie is bijzonder en geeft een verrassende smaak, maar is tegelijkertijd heel erg stamppot-achtig. Past dus perfect bij het oprukkende herfstweer. Het is niet bijzonder moeilijk om te maken en ik vind dit een absolute aanrader! Wij houden deze Italiaanse stamppot er in ieder geval in bij ons thuis.

Hoeveel tijd kost het?

40 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

– 1,5kg aardappels
– 5 eetlepels olijfolie
– 400gr chorizo (in blokjes of reepjes)
– 2 rode uien (gesnipperd)
– 1kg spinazie
– 4 eetlepels pesto
– 300gr gorgonzola (in blokjes)
– zout en peper

En zo maak je het:

1. Kook de aardappels met zout gaar in ongeveer 20 minuten.

2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de chorizo en uit voor 2 á 3 minuten. Schep de spinazie erdoor en laat deze iets slinken.

3. Giet de aardappels af en maak er puree van met de rest van de olijfolie, zout, peper en pesto. Spatel het spinaziemengsel door de aardappelpuree.

4. Serveer de stamppot met de gorgonzola erop. De Italiaanse stamppot is klaar; buon appetito!

in Diner
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts