Vol aan de hummus bij Djimalaya in Berlijn

Djimalaya

Tussen de vele kebab- en dönertenten (naast de curryworst volksvoedsel nummer 1 hier in Berlijn) in de stad, vind je in het noorden van de wijk Mitte een waar pareltje om eens te gaan eten. Vorig weekend kwam ik met vriendinnetje Matilde en haar huisgenoot terecht bij een Israelisch restaurantje waar men de heerlijkste hummus- en grillgerechten kan vinden. Simpel, vers en smakelijk.

Bij Djimalaya (de naam zelf klinkt al gezellig) in de Invalidenstraße kun je namelijk wel terecht voor je portie hummus. Wat een heerlijke tent. De kaart en het etablissement zijn klein, maar dat zijn voor mij altijd twee factoren die bij mij de bellen laten rinkelen: ja, we hebben hier weer met een prima restaurant te maken. Matilde koos voor een vegetarische grill en werd verrast door een goed gevuld bord met groenten, die in grote happen naar binnen geschoven werd. Die viel dus sowieso in de smaak. En mijn Hummus-Hähnchen (hummus met stukjes gegrilde kip) was fantastisch, net als de zelfgemaakte pitabroodjes die erbij geserveerd werden. Zwaar op de maag viel het wel, maar dat heb je natuurlijk met alle hummus. Daarom is de Djimalaya wellicht een leuke plek voor een lichte lunch of diner: deel samen de hummus met wat pitabroodjes en je hebt er weer een heerlijke ervaring bij.

Djimalaya Hummus & Grill
Invalidenstraße 159
Berlin Mitte (S1: Nordbahnhof)
www.djimalaya.de

Coverfoto van Berlin Food Stories

 

in Kookslaaf in Berlijn, Travel
Shanice
Doet speciaal voor jou - en vooruit, ook een beetje voor haarzelf - verslag vanuit Berlijn, omdat ze daar haar master volgt. Verwacht daarom de beste do's en 'absolutely-don'ts' van de Duitse hoofdstad en een hoop lekkere, makkelijke en budgettaire maaltijden. Heeft een haast maniakale voorliefde voor de Japanse en Italiaanse keuken, vis (rauw, gestoomd, gebakken, gegrild, gepocheerd), diervriendelijke producten, wijn en alles wat slurpbaar is (oftewel pasta en noedels).

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *