Heerlijk Turks frühstücken bij Meyan in Berlijn

Berlijn is, zoals ik al vaker geschreven heb, dól op ontbijtjes buiten de deur. Daarom klinkt het woord ‘Frühstück’ waarschijnlijk ook zo gezellig. Vooral de Akazienkiez, waar ik in de buurt woon, loopt op zondagochtend vol met hongerige inwoners en toeristen die op diverse terrasjes neerstrijken om de dag goed te beginnen met een stevig ontbijt. Dat was ook het plan van mijzelf en twee vriendinnen afgelopen weekend. Ondanks de overdaad aan tenten waar je voor een goede prijs kunt ontbijten, viel mijn oog al een aantal maanden geleden op het gezellige Meyan. En gelukkig is het meestal niet zo moeilijk om hier in de stad slachtoffers voor mijn enthousiaste ontbijtplannen te vinden.

De naam van het restaurant verraadt al dat je bij Meyan Turkse gerechten kunt vinden. Dat is heerlijk op een warme zomerdag als gisteren. Meyan serveert traditionele Turkse ontbijtjes als ‘pastırmalı Yumurta’ (roerei met onder andere stukjes Turkse worst) die er bij mijn tafelgenoten likkebaardend ingingen. Mijn eigen maag verwerkt ’s ochtends zulke hartige gerechten helaas niet al te best, dus koos ik voor een wat minder spannend ontbijtje, met daarbij heerlijk verse broodjes, smakelijk fruit, gevulde vijgen en een zelfgemaakte abrikoos-vanillejam waar ik nu een dag later nog steeds over zit te jubelen. Geweldig! Meyan is dus een fijne tip voor als je eens in Berlijn bent en iets anders zoekt dan de traditionele Duitse ontbijtjes of brunches die je bijvoorbeeld bij Gottlob kunt vinden. Maar dat is natuurlijk ook niet al te verkeerd.

Meyan
Goltzstrasse 36
Berlijn – Schöneberg (Metro: Nollendorfplatz (U2) of Eisenacher Strasse (U7)
http://meyan-berlin.de/

IMG_3195

in Kookslaaf in Berlijn, Travel
Shanice
Doet speciaal voor jou - en vooruit, ook een beetje voor haarzelf - verslag vanuit Berlijn, omdat ze daar haar master volgt. Verwacht daarom de beste do's en 'absolutely-don'ts' van de Duitse hoofdstad en een hoop lekkere, makkelijke en budgettaire maaltijden. Heeft een haast maniakale voorliefde voor de Japanse en Italiaanse keuken, vis (rauw, gestoomd, gebakken, gegrild, gepocheerd), diervriendelijke producten, wijn en alles wat slurpbaar is (oftewel pasta en noedels).

Related Posts