Hands off my Brownies

brownies

Vandaag ben ik de keuken in gedoken om brownies te bakken. Dit doe ik natuurlijk wel vaker, zo heb ik al eens brownies met mandarijn en brownies met karamel gemaakt. Ik ga nu voor een redelijke basic brownie, maar wat wel speciaal is is de keuze voor het type chocolade!

Een paar weken terug heb ik de nieuwe smaak van Hands Off My Chocolate toegestuurd gekregen; Crispy Cookie. Deze (h)eerlijke chocoladereep smaakt naar karamel zeezout. En ik dacht; hoe lekker moet dat zijn als ik dat verwerk in een brownie?! Nou, fantastisch, absolute aanrader!

Hoeveel tijd kost het?

20 minuten voorbereiden + 30 minuten bakken

Dit heb je nodig (voor 16 stukken):

– 90 gram roomboter
– 125 gram Hands Off My Chocolate
– 2 eieren
– 225 gram suiker
– 90 gram bloem
– 50 gram gehakte hazelnoten

En zo maak je het:

1. Verwarm alvast de oven voor op 180 graden. Bekleed een vierkante bakvorm van ongeveer 20×20 cm met bakpapier.

2. Smelt de boter en de Hands Off-chocolade au bain-marie en laat het mengsel iets afkoelen. Voeg de losgeklopte eieren en daarna de suiker en de bloem toe. Meng alles door elkaar en voeg de gehakte hazelnoten toe.

3. Verdeel het beslag over de bakvorm en bak de brownie ongeveer 30 minuten. De bovenkant moet krokant zijn, maar van binnen moet hij zacht en smeuïg blijven.

4. Laat de brownie volledig in de vorm afkoelen voor je hem snijdt en serveert.

Tip: De brownies zijn erg lekker met een bolletje roomijs erbij!

in Zoet
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts