Gegrilde perziken met ijs en walnoten

Gegrilde perziken

Een makkelijke dessertip vandaag die wel echt super is qua smaak: Gegrilde perziken met ijs en walnoten. Naast dat het erg lekker is, is het ook mega origineel! Ik durf te wedden dat dit recept voor een groot deel van onze volgers nieuw is. Het is misschien wel een tikkeltje zomers voor de maand februari, maar dat kan ik eigenlijk ook wel gebruiken met dit grauwe weer (aftellen naar het voorjaar is begonnen!).

Hoeveel tijd kost het?

15 minuten

Dit heb je nodig (voor 2 personen):

– 2 perziken
– 2 bolletjes ijs
– 2 eetlepels walnoten
– 1 eetlepel olie
– 1 eetlepel honing
– verse munt (optioneel)
– slagroom (optioneel)

En zo maak je het:

1. Snij de perziken door midden en verwijder de pit. Meng de olie met de honing en bestrijk het binnenste deel van de perzik hiermee. Leg ze nu met deze kant op de hete grill en bak ze ongeveer 4 á 5 minuten. Als de perziken nog te plakkerig zijn, moet je ze nog iets langer laten liggen.

2. Leg de gegrilde perziken op een bord (twee halfjes per bord) en schep een bol ijs in het gat waar de pit zat.

3. Stamp de walnoten grof en strooi deze over het dessert. Maak het gerechtje af met wat munt om te garneren en eventueel nog wat slagroom! Cheers!

in Zoet
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts