Eggs in a basket

Eggs in a basket

Ik ontbijt niet zo vaak. De reden? Geen tijd omdat ik te laat uit bed kom of mijn maag die op de vroege ochtend geen vast voedsel kan verdragen. In het weekend neem ik wél de tijd om iets vrolijks op tafel te zetten. Dit recept voor Eggs in a basket heb ik zelf voor het eerst gegeten toen ik afgelopen januari op citytrip naar New York City was. Check it out!

Het recept voor deze eitjes is makkelijk, erg lekker en ziet er ook nog is super gezellig uit. Wat handig is aan Eggs in a basket is dat je het uitgesneden rondje kunt gebruiken om lekker in het eigeel te soppen. Nom nom nom..

Hoeveel tijd kost het?

10 minuten

Dit heb je nodig (voor 4 stuks):

– 4 eieren
– 4 sneetjes wit casinobrood
– roomboter
– peper en zout
– een paar blaadjes basilicum

En zo maak je het:

1. Smeer de sneetjes brood aan beide kanten goed in met roomboter. Steek met een ronde steekvorm of glas een cirkel uit het sneetje brood. Zorg dat de cirkel minimaal 1 centimeter van de rand af zit.

2. Verwarm wat roomboter in een koekenpan en bak het sneetje brood samen met de uitgestoken cirkel op laag vuur aan één kant bruin. Draai het sneetje brood om en smelt nog een beetje boter in de uitgesneden cirkel.

3. Breek het ei boven het gat in de boterham en bak tot het ei is gestold. Het klopt dat het eigeel nog wat zacht blijft (lekker!). Strooi wat peper en zout over het eitje en garneer het geheel met een blaadje basilicum. Je Eggs in a basket zijn klaar om gegeten te worden. Cheers!

in Ontbijt
Alex
Smaak, dat is voor mij het meest belangrijk. Of een recept nu super healthy of één grote caloriebom is, ik hou er van. Mijn recepten komen uit antieke kookboeken, van online blogs en uit de eigen keuken. Ik heb een zwak voor vers gebrande noten en ben grootliefhebber van likeuren. Oh, en bakken is echt mijn ding.

Related Posts