Tee Tea Thé: brunchen als een echte Berlijner

Berlijn is brunch, en brunch is Berlijn. Als er iets is wat ze hier goed kunnen in de stad, dan is het pünktlich sein, protesteren om alles wat los en vast zit, en… Brunchen. Elke zondagochtend trekt de halve stad erop uit om ergens in een leuk zaakje aan te schuiven en een groot deel van de ochtend te besteden aan het meest relaxte ontbijt wat je je ooit kan voorstellen. Goede reden om het zelf eens te doen.

Via via werd ik getipt over Tee Tea Thé, een vreselijk lief zaakje in de wijk Schöneberg waar je dus voor € 9,90 de man kan genieten van een heerlijk brunchbuffet. Maar brunch is natuurlijk helemaal niet leuk in je eentje. Daarom besloot ik de koe bij de hoorns te vatten, en eens wat mensen uit te nodigen voor een ontspannen brunchsessie op de zondagmorgen. Wel escaleerde dat al vrij snel in een oproep die onder de Nederlandssprekende Erasmus-studenten bijna viral ging (Project X Brunch? Grapje). Blijkbaar hielden er meer mensen van brunch. Daarom werden we zondagochtend verwelkomd door een lange rij tafels en stoelen in het krappe Tee Tea Thé, waaraan elf prachtige Belgen – en ik –  mochten aanschuiven. En het was verrukkelijk.

Zoals de naam je wellicht enigszins doet vermoeden serveert de Tee Tea Thé dus ook echt heel erg veel soorten thee tijdens je brunch. Al die thee kan je overigens ook in het winkeltje naast het eetlokaal kopen: ook een aanrader om even in rond te snuffelen. Bij het buffet kan je onder andere stukjes wrap met zalm en tonijn, verse soep en broodjes, een griesmeelvariant van tiramisu, diverse soorten kazen en vleeswaren, muesli en nog vele andere lekkernijen opscheppen. Het is het absoluut  waard om zelfs tijdens een weekendje weg eens wat tijd vrij te maken om uitgebreid te gaan brunchen: beter kan je je zondag in Berlijn nu eenmaal niet beginnen. Wij hebben in ieder geval ervan genoten.

Tee Tea Thé
Goltzstraße 2
Berlin Schöneberg (U7: Eisenacherstraße)
www.teeteathe.de

IMG_1392558926_729209153761472_5834678_n 1175411_716146411734413_1630728199_n

in Kookslaaf in Berlijn, Travel
Shanice
Doet speciaal voor jou - en vooruit, ook een beetje voor haarzelf - verslag vanuit Berlijn, omdat ze daar haar master volgt. Verwacht daarom de beste do's en 'absolutely-don'ts' van de Duitse hoofdstad en een hoop lekkere, makkelijke en budgettaire maaltijden. Heeft een haast maniakale voorliefde voor de Japanse en Italiaanse keuken, vis (rauw, gestoomd, gebakken, gegrild, gepocheerd), diervriendelijke producten, wijn en alles wat slurpbaar is (oftewel pasta en noedels).

Related Posts

1 thought on “Tee Tea Thé: brunchen als een echte Berlijner”

  1. […] Kookslaaf: kookblog met 15.000(!) volgers van onze Nederlandse Tante Shaan, die nog anderhalf jaar in Berlijn studeert. Wie goed zoekt, vindt mij op een foto terug. […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *