De lekkerste Filipijnse streetfood van Berlijn eet je bij Ayan

Filipijnse streetfood

Ik heb nog nooit Filipijns gegeten, laat staan de streetfood variant ervan. In mijn directe omgeving in Nederland ken ik in ieder geval zelf geen tentjes waar je iets soortgelijks kan halen. Maar nu gelukkig in Berlijn wel. Aan de Potsdamer Straße ligt Ayan, een echt ‘Filipino Streetfood Restaurant’ dat door een Filipijnse familie gerund wordt. Mijn oog viel op de zaak toen ik met de bus er langs tufte richting het Potsdamer Platz.

Bij Ayan zit je eigenlijk in een soort Imbiss. Dat is de Duitse variant van de oud-Hollandse snackbar: stel je dus dezelfde tafel- en ruimte indeling voor, maar besef je wel dat hier natuurlijk 100x lekkerder voedsel geserveerd krijgt dan bij Friet van Piet. Ayan serveert ‘streetboxen’ van tussen de 3 en 5 euro per stuk. Daarin krijg je (knoflook)rijst, papaya atchara en vlees of vis aan spies: denk aan kip van de barbecue, reuzengarnalen, inktvis, tofu of biefstuk. Simpel, maar heel erg lekker. Wijn krijg je niet bij Ayan, omdat het echt van top tot teen Filipijns is: neem dus ook vooral een smakelijk landelijk gemberbiertje bij je streetbox.

Ayan Streetfood Restaurant
Potsdamer Straße 69
Berlin Mitte (U1: Kurfürstenstraße)
http://ayan-berlin.de/

Filipijnse streetfood
(Foto van Mabuhay Tisay)

in Kookslaaf in Berlijn, Travel
Shanice
Doet speciaal voor jou - en vooruit, ook een beetje voor haarzelf - verslag vanuit Berlijn, omdat ze daar haar master volgt. Verwacht daarom de beste do's en 'absolutely-don'ts' van de Duitse hoofdstad en een hoop lekkere, makkelijke en budgettaire maaltijden. Heeft een haast maniakale voorliefde voor de Japanse en Italiaanse keuken, vis (rauw, gestoomd, gebakken, gegrild, gepocheerd), diervriendelijke producten, wijn en alles wat slurpbaar is (oftewel pasta en noedels).

Related Posts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *